Choď na obsah Choď na menu
 


Chov- hračky

 Chov- hračky

Škrečky sú nočné zvieratá a preto vždy keď spíte sa musia nejako zabaviť sami.

Koleso

rolly-20stand.jpgKaždý škrečok má rád koleso. Kolesá môžu byť aj plastové aj kovové. Najčastejšie sú to kolesá s nožičkami (na obrázku) ale existujú aj kolesá, ktoré si môžete pripevniť o klietku. Tak sa vám nebude koleso hývať. Ak máte akvárium, je vhodnejšie koleso na nožičkách, pretože pripojitelné koleso by ste tam nemali ako dať. No Ak kolesá na nožičkách majú svoju nevýhodu. Vždy keď v ňom škrečok veľmi rýchlo behá, môžu sa posúvať. No aj tak je to najlepšia hračka pre škrečka.

 

Tunely

6aedae6397_32193713_o2.jpgVždy keď väčšinou kupujete škrečkovi aj nejakú vätšiu klietku (s poschodím), má tam aj tzv. tunely. Škrečky ich majú radi a niekedy si v nich aj pospia. Dajú sa kúpiť aj zvlášť, no ak za ne nechcete zbytočne vyhadzovať peniaze, škrečkovi postačí aj rolka od toaletného papiera. Na tej si môže aj obrusovať zuby.

 

 

Preliezky

fe2016ab68_32193904_o2.jpgSkvelý spôsob ako zabaviť vášho škrečka je, že mu vyrobte nejaké preliezky alebo aj bludizká s rôznych kúskov dreva alebo roličiek od toaletného papiera. Škrečok sa v ňom zabaví a baví ho to dlhšiu dobu.

 

 

Guľa

gula-2.jpgNemáte kam dať vášho škrečka keď mu čistíte klietku? Skvelý nápad je aj takáto guľa, do ktorej škrečka dáte kým umývate klietku. Zakiaľ ju umyjete vás škrečok si môže spokojne bežkať v tejto guli. Môže byť plastová ale aj "kovová"- z mriežkami.

 

 

 


Každá klietka pre vášho škrečka by mala obsahova ťaspoň jednu z týchto hračiek. Ak poznáte aj iné, môžte napísať do komentára.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

guľa

(simonka , 3. 12. 2016 7:34)

Pre mojich najmilsich priatelov"skreckov